Blii form med GI mat recept
Letar man ett fason att komma vältränad före sommaren, då kan t. ex. GI mat kosten vara den korrekta vägen för dej.
GI i GI mat står för Glykemiskt Index. Det är ett mått som man använder för att se hurdan snabbt anatomin bryter minska kolhydraterna i somliga födoämnen alternativt rätter. Desto högre GI man innehar, desto fortare bryts maten minska. GI födoämnen är ett fason att gå dra ner kilon och äta hälsosammare.
Det finns flertal recept man kan följa genom online för annorlunda GI livsmedel, beroende på det man gillar. Det är blott att bevista de hemsidor som offererar annorlunda recept samt starta välja.
Flertal av de recept som är tillgängliga numera genom webben nyttjar även grädde i receptet.
Grädde
Grädde är en smaksättare som flera använder i sina rätter alternativt semlor. Det är en vattenemulsion av fetter som man tar ifrån komjölk. Om man innehar grädde med en fetthalt som är under 40 %, ska man homogenisera den så att den inte skall skikta sig. Men är fetthalten är över 40 % innehar dess fettdroppar kapaciteten att anknyta luft till en fast skum form när grädden vispas. Grädde med en fetthalt över 40 % kallas på grund av detta vispgrädde.
Det finns flertal annorlunda fason att fixa vispad grädde. Bland andra är följande två ex, som är de vanligaste sätten som människor runt om i jorden väljer vid t. ex. matlagning av GI födoämnen:
Vanlig handvisp
Att begagna sig utav en vanlig handvisp när man önskar äga vispad grädde är något som flertal väljer. Man kan hitta handvispar i alla sorters former, kulörer och stoff som plast alternativt metall. Men tyvärr resulterar en handvisp ofta i att den som blandar får ont i armen.
El visp
Efter är det också valet av en elvisp som de större hushåll i Sverige redan har. Man kan lätt handla denna produkt via en vanlig elektronik affär.
Men den produkt som rekommenderas av flera när det handlar om att vispa grädde samt är väldigt användbar och verkningsfull, är den så kallade gräddsifonen.
Gräddsifon
En gräddsifon består av en burk, handtag samt en patron. Patronerna har lustgas som gör grädden lätt. När man önskar göra en flink vispad grädde för något man kanske bakar eller lagar, så är det bara att fylla behållaren med grädde och skruva på en av dina lustgaspatroner.
Därefter är grädden att anlända ut blandat med gasen ifrån patronen. Grädden anländer att vara luftig, exakt som man alltid vill ha att den skall vara, när det är väl vispad, perfekt för GI föda eller bakelse.
En gräddsifon kan man anskaffa genom diverse hemsidor på webben och dem brukar inte kosta så mycket. Samt med produkten anländer också flertal positiva egenskaper inkluderat, som att den är liten samt tar inte mycket plats i kylskåpet. Men den viktigaste fördelen är att den kan deponera din grädde absolut som den skall vara i behållaren. Detta är möjligt tack vare att behållaren är sluten.
Lustgasen i patronen är den källa som håller din grädde fräsch, hade det varit luft istället, skulle det gett källa till degenerering av fetter.
Bereda din GI födoämnen i hemmet och begagnad en gräddsifon vid behov utav snabb, fluffig grädde.